Best beoordeelde sportbraces inclusief gratis fysiotherapeutisch advies

Kniebrace  kopen - Enkelbrace kopen - Elleboogbrace kopen - Polsbrace kopen - Duimbrace kopen

 

Brace

 

Blessures en (sport) braces

Sporten bewegen is gezond, dat weet iedereen. Toch raken er ieder jaar tussen de 2,5 en 3 miljoen sporters één of meerdere keren per jaar geblesseerd. In 2019 alleen al liep het aantal blessures in één jaar op tot over de 3 miljoen. De meeste blessures ontstaan bij grote sportbelastingen waarvoor het lichaam niet (goed) getraind is. Buiten de contactsporten zoals voetbal en rugby (28%) waar vaak sprake is van veel kracht en pech staat (hard) lopen en de bijbehorende takken op een dikke tweede plaats met 20% van alle sportblessures. De meeste geblesseerde sporters zijn in de leeftijd 18-34 jaar (34%) en 35-65 jaar (32%). Ongeveer de helft van de opgelopen blessures werd medisch behandeld en vier op de tien blessures werden behandeld door een fysiotherapeut. In 2019 bezochten meer dan 100.000 (sporters) een Spoedeisende Hulp (SEH)-afdeling in verband met een sportblessure.

De meest voorkomende blessure is de knieblessure (22%) gevolgd door enkelblessures (15%). Eén op de tien blessures betrof een verstuiking, verdraaiing of bandletsel aan de knie of enkel. Ook spier- of peesletsel komen het meeste voor rondom het enkel en kniegewricht. Ruim vier op de tien blessures ontstonden door (acute) overbelasting. Dit is vaak te wijten aan het niet voldoende trainen of het overschatten van het eigen lichaam.

Een groot gedeelte van deze ziekenhuisbezoeken had mogelijk voorkomen kunnen worden door op de juiste manier en voldoende te trainen voor een sportbelasting en eventueel gebruik te maken van fysiotherapeutische (sport) braces ter ondersteuning van spieren en gewrichten. Een groot gedeelte van bovenstaande groep heeft namelijk al eerder klachten en letsel opgelopen aan dezelfde lichaamsregio. Jaarlijks kosten al deze blessures de gezondheidszorg en onze economie door het vele verzuim miljarden euro’s.

Om ervoor te zorgen dat sporters kunnen blijven sporten is het zaak om blessures als gevolg van sportbeoefening zo veel mogelijk te voorkomen. Om te komen tot een optimale preventie is kennis nodig over het ontstaan van blessures, juiste sporttechniek, training en het gebruik van preventief sportmateriaal zoals (sport)braces. Buiten het voorkomen van nieuwe sportblessures of het (opnieuw) verergeren van oude sportblessures zijn de fysiotherapeutische sportbraces ook gericht op het verlagen van sport en/of bewegingsangst en het laten toenemen van vertrouwen in eigen lichaam.

Heel vaak krijgen huisartsen en fysiotherapeuten de vraag welke (sport) brace nou kwalitatief voldoende is, waar deze brace aangeschaft kan worden en welke brace nou bij welk klachtenpatroon past. Vaak zijn sporters bang de verkeerde te kopen door gebrek aan kennis en besluiten dan toch weer snel het sporten op een zijspoor te zetten.

Daarom is Recover Event met een team fysiotherapeuten op zoek gegaan naar de best beoordeeld sportbraces gericht op het verlagen van sportblessures, het verminderen van sport/bewegingsangst en het stimuleren van een actieve leefstijl met vertrouwen. Deze braces zijn onder andere beoordeeld op bewegingsvrijheid en mate van steun. De braces die wij aanbieden zijn te gebruiken bij lichte klachten (licht letsel) tot ernstige klachten (zwaar letsel) en zullen worden aangevuld met gratis fysiotherapeutisch advies.